Evenemang

Folkmusik på Värstaborg 8 december 2018  19.00 – 23.00 

De 4 Kläpparna

”Vi är fyra spelmän som älskar allt som har med folkmusik och gammeldans att göra. Vi spelar mest gamla låtar från hemtrakterna i Nordanstig men brukar jazza till det ibland och lägga till någon nittonhundra- eller tvåtusentalare. Vi består av Johnnie Hassel, en violinist och gitarrist som hör hemma i Gränsfors (även kallad Gränsforsräven), Emil Engberg, en violinist, gitarrist och trummis som har hållit på med musiken sedan barnsben (han är en jäkel på både hårdrock och folkmusik), André Malmqvist, en tvättäkta spelman som älskar allt som har med folkmusik och stämmor att göra och Jesse Ljung, en speleman med gamla anor från Hasselaskogarna. Tillsammans bildar vi De 4 Kläpparna!”

Njurunda Spelmanslag

spelar till dans

 

Folkmusik på Värstaborg 2 februari 2019  19.00-23.00

Ian Carr och NIklas Roswall

Nu är det dags för en uppföljare till Step on it, duoskivan där engelske gitarristen Ian Carr mötte svenska nyckelharpspelaren Niklas Roswall. Skivan fick fina recensioner och duon spelade intensivt några år. Några av höjdpunkterna var besöken på Celtic Connections, att representera Sverige i Euromusica i Grekland och många fina turnéer i bl a Storbritannien, Sverige och Danmark. Femton år senare återupptar duon samarbetet och släpper alltså en ny skiva hösten 2018. På skivan fortsätter de att utforska samspelsmöjligheterna mellan gitarr och nyckelharpa, både i egna och i traditionella låtar från Storbritannien och Sverige. Även om formatet är litet skapar de ett stort och alldeles eget sound med intressanta arrangemang och stor variationsrikedom.

Ian Carr är född 1965 och kommer från Pentrith i norra England. Han är av de mest aktiva gitarristerna på den engelska folkscenen och är känd bland annat från sin medverkan i Kathryn Tickell Band. Han spelar även i den svensk-engelska kvartetten Swåp. Nu är han bosatt i Falun. Niklas Roswall är född 1972 i Kverrestad, Skåne. Han blev riksspelman 1992 och korades till världsmästare på nyckelharpa 1996. Efter avslutade studier på kungliga musikhögskolan arbetar han som professionell musiker och spelar även med i gruppen Ahlberg, Ek och Roswall

 

Folkmusik på Värstaborg 23 mars 2019 

Danskurs, spelkurs och dans

Danskurs i 2019 års diplomdanser, danser från östra Siljansområdet
instruktörer är Bengt Wittgren och Britt Eklund
musiker på danskursen är Knapp-Maria Pettersson och Jon Holmén

Spelkurs i Bodapolska ledare: Knapp-Brita Pettersson och Knapp-Karin Norrfors

Knapp Kôllorna

spelar till dans

 

Folkmusik på Värstaborg 13 april 2019  19.00-23.00

Joel Bremer och Håkan Olsson

En konsert som du inte vill missa med en ny spännande duo, Joel Bremer och Håkan Olsson, två av våra främsta fiolspelmän. De har mötts i nattligt dansspel i timmar på Boda Gammelgård som givit mersmak, och nu har de börjat spela mycket tillsammans. Samspelet tar sin utgångspunkt i musiken från Boda efter deras stora gemensamma förebild Röjås Jonas, men med musikaliska utflykter åt flera olika håll! Joel har dessutom i nära samarbete med flera andra äldre mästerspelmän byggt upp en helt unik repertoar, som han framför på högsta konstnärliga nivå..

Joel Bremer, är en svensk folkmusiker och violinist. Har fått många utmärkelser för sina insatser inom svensk folkmusik

Håkan Olsson, fiolspelman med ursprung från Ångermanland, han har framförallt profilerat sig som en fantastisk stämspelare i många olika sammanhang.

 

Folkmusik på Värstaborg 21 september 2019  19.00-23.00

Folkmusik på Värstaborg 26 oktober 2019  19.00-23.00

Folkmusik på Värstaborg 23 november 2019  19.00-23.00